maanantai 1. kesäkuuta 2015

Kaalimössöjä ja uutta hernerouhetta


Kaali on pääsääntöisesti nii-iii-iiin hyvää! Olen nyt muutaman päivän syönyt kaalijuttuja, koska jääkaapista löytyi pari erilaista kaalia, jotka piti syödä. Pataan ja kattilaan pääsi yksi suippopunakaali ja yksi savoijinkaali. En nyt tiedä, mitä mieltä olen savoijinkaalista. Se on vähän semmoista sitkeää, joten en niin kamalasti tykkää sen suutuntumasta, mutta tein siitä silti ihan kelpoa ja samalla aika omituista ruokaa.

Molempien kaaliruokien sekaan kokeilin semmoista uudenlaista hernerouhetta eli Vegesun-merkkistä herneproteiinirouhetta, joka on rakenteeltaan perussoijarouhemaista eli mahtavaa! Soijaahan ei siis tarvitse kenenkään pelätä tai vältellä, jos ei ole sille allerginen tai saa siitä yliherkkyysoireita, mutta on ihan huippua, että markkinoille tulee ihan uusia juttuja.


Punakaalilaatikko (kolmelle)
  • 500 g suippopunakaalia tai muuta kaalia
  • 3 pientä sipulia
  • 1 prk kaura- tai soijakermaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl valkopippuria
  • 0,5 tl kuivattua inkivääriä
  • 1 tl timjamia
  • 0,25 tl rosmariinia
  • 1,5 dl herneproteiini- tai soijarouhetta
  1. Pilko kaali ja sipulit pieniksi paloiksi. Sekoita uunivuoassa kaurakerma, öljy, mausteet ja herneproteiinirouhe. Sekoita kaali ja sipuli niiden joukkoon.
  2. Paista 200-asteisessa uunissa 1 tunnin ajan välillä sekoittaen.
  3. Anna tekeytyä viisitoista minuuttia ja tarjoile sitten puolukkahillon kanssa.

Savoijinkaalimössö (neljälle)
  • 2 pientä sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 300 g savoijinkaalia
  • n. 3 dl itsetehtyä cashewkermaa* tai kaura- tai soijakermaa
  • 2 dl herneproteiini- tai soijarouhetta
  • 0,5 dl oluthiivahiutaleita
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl meiramia
  • 0,5 tl valkopippuria
  • 1 tlk ananasta
  • Kaveriksi pastaa ja tuoretta tomaattia
  1. Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä hetken aikaa kuumassa öljyssä. Silppua myös savoijinkaali, sekoita se sipulin joukkoon ja kuullota hetken aikaa.
  2. Lisää loput ainekset ja anna kypsentyä kymmenen minuuttia eli kunnes kaali on kypsää.
  3. Tarjoile pastan ja tuoreen, pilkotun tomaatin kera.
* Cashewkerman saa tehtyä tehoblenderillä (esim. Vitamix, Belndtech tms.) puolessa minuutissa. Sinne vain laitetaan 0,5–1 dl cashewpähkinää ja kolme desilitraa vettä ja surautellaan tasaiseksi. Jos käytössä on tavallinen blenderi, niin pähkinöitä pitää liottaa vähintään kolme tuntia ja valmis cashewkerma kannattaa lisäksi siivilöidä.

2 kommenttia:

  1. Näistä saa hyvät inspiraatiot kaalipohjaisiin ruokiin.

    Olen elänyt viimeisen viikon keräkaalilla ja pitäisi vielä osa syödä jossain muodossa.

    Ananas jännä idis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! Ananas sopii yllättävän mukavasti kaalin kanssa samaan pataan :)

      Poista