keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Kyssäkaali–omena–sipuli–herne-paistos


Sain tänään käsiini kyssäkaalin ja tämmöistä ruokaa pääsyin tekemään. Se näyttää pyttipannulta, mutta ei ole. Tähän kyllä varmasti sopisi peruna vielä lisäksi, jos sellaisia olisi valmiiksi keitettyinä tai jos jaksaisi paistella tätä vähän pidempään. Tämä on aikalailla semmoinen peruskasvisruoka, joka ei aina ole se mairittelevin synonyymi kuvaamaan ruokaa, mutta tässä tuommoiset perusmaut maistuivat hyvältä.

Kyssäkaali–omena–sipuli–herne-paistos (yhdelle pääruoaksi, parille–kolmelle lisukkeeksi)
  • 1 pieni kyssäkaali
  • 1 sipuli
  • 1 omena 
  • 0,5 pss pakasteherneitä
  • 1 rkl margariinia tai 2 tl rypsiöljyä 
  • 0,25 tl (tai maun mukaan) suolaa
  • 0,25 tl (tai maun mukaan) valkopippuria
  • 1 tl vaahterasiirappia
  • 2–3 tuoretta timjamin oksaa
  1. Kuutioi kyssäkaali, sipuli ja omena pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuumenna margariini ja paista kyssäkaalia ja sipulia siinä kymmenen minuuttia.
  3. Lisää omena ja paista kaksi minuuttia.
  4. Lisää suolaa, valkopippuria ja siirappia sekä pakasteherneet ja anna hautua, kunnes herneet ovat sulaneet ja lämmenneet.
  5. Riivi lopuksi timjamin lehdet ruoan sekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti