perjantai 3. toukokuuta 2013

Kikhernesalaatti

Ihanaa harmaata sössöä!

Tätä salaattityyppiä kutsutaan usein nimellä vegan tuna salad, mutta itse tykkään puhua ihan vain kikhernesalaatista. Tonnikalalta tämä ei maistu, vaikkakin ulkoisesti tämä vähän siltä näyttääkin. Käytännössä tähän voi laittaa ihan mitä tahansa kasviksia, mutta jutun ideana ovat kikherneet ja kananmunaton majoneesi.

Kikhernesalaatti (pääruoaksi kahdelle, lisukkeeksi useammalle)
  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • 3 dl keitettyjä kikherneitä (yksi purkillinen)
  • 1 dl kananmunatonta majoneesia (kuten X-tra kevyt, Plamil tai itsetehty)
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 1 punasipuli kuutioituna
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 1 paprika kuutioituna
  • 1 tl suolaa (tai maun mukaan riippuen siitä, ovatko kikherneet suolattuja vai eivät)
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 0,5 tl kuivattua tilliä
  1. Hienonna saksanpähkinät tehosekoittimessa karkeahkoksi rouheeksi. Tee samoin kikherneille. 
  2. Yhdistä kaikki ainekset.
  3. Anna viilentyä ja marinoitua jääkaapissa tunnin ajan ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti