keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Perunasalaatti

Kuvassa on perunasalaattia kulhossa aseteltuna
punaiselle tietokonetuolille energiansäästölampun valoon.

En oikeastaan koskaan keitä soijasuikaleita, vaikka melkein kaikissa soijasuikalepakkauksissa niin käsketäänkin tekemään. Paljon helpompi tapa on kaataa suikaleiden päälle kuumaa vettä ja odotella hetkinen. Toinen helppo asia ovat pakasteherneet, joita voisin syödä vaikka joka päivä. Ne sopivat syötäväksi sellaisenaan, ne voi lisätä pastan joukkoon keittämisen loppuvaiheessa tai sitten ne käyvät mainiosti perunasalaattiin. Tämä perunasalaatti soveltuu syötäväksi niin lämpimänä kuin jääkaappikylmänäkin.

Perunasalaatti (2:lle nälkäiselle tai 4:lle vähemmän nälkäiselle)
  • 3 dl soijasuikaleita (+vettä ja kasvisliemijauhetta)
  • 8 perunaa (+ vettä ja suolaa)
  • 2 dl pakasteherneitä
  • 1 dl kaurakermaa
  • 0,5 dl soijatuorejuustoa (tai vegaanista majoneesia)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0,25 tl mustapippuria
  • 2 suolakurkkua
  • 1 kirpeä omena
  1. Mittaa soijasuikaleet astiaan, ripottele niiden päälle kasvisliemijauhetta ja kaada puolisen litraa vettä päälle. Anna soijasuikaleiden turvota sen aikaa, kun teet muut valmistelut. Painele ja kääntele niitä välillä lusikalla, jotta ne imevät nestettä tasaisesti sisäänsä. Kun soijasuikaleet ovat pehmenneet, kaada niistä vesi ja puristele ylimääräiset nesteet pois.
  2. Kuori ja paloittele perunat. Keitä perunapaloja suolalla maustetussa vedessä n. 12 min. eli kunnes ne ovat kypsiä. Lisää pakasteherneet niiden sekaan sulamaan. Kaada perunoiden keitinvesi pois.
  3. Sekoita kulhossa kaurakerma, soijatuorejuusto, oliiviöljy, omenaviinietikka, murskattu valkosipulinkynsi sekä mustapippuri. Ei haittaa, jos et saa soijatuorejuustoa sekoittumaan muihin aineisiin. Kaada kuumat perunat ja soijasuikaleet kastikkeen sekaan ja sekoita.
  4. Pilko suolakurkut sekä omena ja lisää ne muiden ainesten joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti